Επικαιροτητα

Περιφέρεια: Στο "χορό" των εκλογών και ο Δέδες (video, photos)

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανακοίνωσε στην Τρίπολη ο κ. Γιώργος Δέδες 

Με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Αρκαδίας, στις 29 Ιανουαρίου 2019, ο Γ.Γ. Υποδομών δήλωσε, και επίσημα, την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τις εκλογές στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δέδες στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, ωστόσο είναι παγκοίνως γνωστό πως ο Κορίνθιος πολιτικός προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Επιπρόσθετα, είχε συνεργαστεί, παλαιότερα, με το νυν Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, αλλά, μετά από ορισμένες διαφωνίες με τον κ. Τατούλη, "υποχρεώθηκε" σε παραίτηση.

 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το όνομα της παράταξης του κ. Δέδε είναι σαφώς επηρεασμένο από την ιδιότητά του, ως Γ.Γ. υποδομών. Μετά και από τις πρόσφατες φθορές στο, έτσι κι αλλιώς, "ταλαιπωρημένο" οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η ονομασία "Νέοι δρόμοι" είναι, παράλληλα, επιτακτική ανάγκη και, ίσως, βασικός άξονας του σχεδιασμού του κ. Δέδε.

Οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" θεωρούν πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα παίξει "ρυθμιστικό" ρόλο στις επερχόμενες εκλογές, καθώς ο κ. Δέδες, φύσει και θέσει, διαθέτει υπολογίσιμη επιρροή στην Πελοπόννησο.

 

Στη φωτογραφία, ο κ. Δέδες "πλαισιώνεται" από τον κ. Πατσαρίνο, επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα"- της οποίας "διάδοχο" σχήμα αποτελούν οι "Νέοι Δρόμοι"- αλλά και από τον κ. Πουλοκέφαλο, ο οποίος έχει χρηματίσει Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της πρώτης θητείας του κ. Τατούλη ως Περιφερειάρχη.

 

 

Οι «Νέοι Δρόμοι» είναι η νέα περιφερειακή παράταξη που διεκδικεί τη νίκη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές του 2019, δήλωσε ο επικεφαλής της, κ. Γιώργος Δέδες. Επίσης, ανέφερε πως " Ανακοινώνουμε σήμερα τον συνδυασμό μας και την "κάθοδο" μας. Δεν νομίζω ότι χάσαμε τίποτα μέχρι σήμερα, ως προς το χρόνο, ο χρόνος είναι επαρκής. Δεν είμαστε υποψήφιοι κόμματος αλλά Περιφερειών, η ανακοίνωση δεν γίνεται από κανένα κόμμα ούτε παρουσία πολιτικού αρχηγού. Φεύγω από την κεντρική πολιτική για να ασχοληθώ με την Περιφέρεια."

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Δέδες θέλησε, αφενός, να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η σχετική καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης περί της υποψηφιότητάς του αλλά και να "επικρίνει" πρακτικές όπως αυτές που έχει ακολουθήσει ο κ. Νίκας, υποψήφιος που στηρίζεται από τη Ν.Δ.

Ο κ. Πατσαρίνος ανέφερε πως η παράταξη θα φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα καθώς εκφράζει την προοδευτική σύγκλιση όλων των αυτοδιοικητικών  ομάδων.

Δηλώνουμε παρών για να αποκαταστήσουμε το μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί στη περιφέρεια Πελοποννήσου Ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος δε, είπε πως "Οι Πελοποννήσιοι θα κρίνουν την πρόταση θεωρώ θα μας επιβραβεύσουν". 

 

Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου: 

"Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές έκανε, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο.  

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη, παρουσία  ΜΜΕ και δημοσιογράφων, ο Γιώργος Δέδες παρουσίασε τη Διακήρυξη και τους στόχους του συνδυασμού του, «έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό» - όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε -  τον οποίο θα στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια, ή άλλα στεγανά.

Ο Γιώργος Δέδες, σημείωσε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα,  είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, διαφανές,  κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών και θα οδηγήσει στο μέλλον ευημερίας που αξίζει στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τις μέρες των αδιεξόδων και της μιζέριας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως οι «Νέοι Δρόμοι» είναι ο «μονόδρομος» για την έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η απερχόμενη διοίκηση στην Πελοπόννησο.

Με σύνθημα «Ανάπτυξη στην Πράξη, με Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα», οι «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο, όπως τόνισε ο Γιώργος Δέδες θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά του τόπου. Παράλληλα, στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού ο κ. Δέδες έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων που συντόνισε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως  ενδεικτικά η αποπεράτωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Ολυμπίας Οδού και του «ΜΟΡΕΑ».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξης, δίνοντας έμφαση στα εξής:

 Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες Δημοκρατίας και Διαφάνειας,

 Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων,

 Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων,  

 Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη, 

 Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας, 

 Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς – Άντληση χρηματοδοτήσεων.

Παρουσιάζοντας ο κ. Δέδες τη φιλοσοφία διαμόρφωσης του συνδυασμού και το όραμά του, τόνισε:  «Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως  παράταξη θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας». Κάλεσε δε στους Νέους Δρόμους, σαν «επιβάτες» - όπως είπε χαρακτηριστικά - όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για τους οποίους η Πελοπόννησος αποτελεί πατρίδα, κατοικία και αγάπη. 

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι οποίοι συστρατεύονται στην παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ"

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.