Επικαιροτητα

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος ανεργίας

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ...

Δικαιούχοι του νέου επιδόματος ανεργίας είναι οι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31η 12-2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στο τέως ΕΤΑΑ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος του ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχουν καταβάλλει την εισφορά που προβλέπεται για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – Κλάδος ασφαλισμένων τέως ΕΤΑΑ.

Γενικά, δικαιούχοι του παρόντος βοηθήματος ανεργίας είναι οι αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ - τέως ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), εφόσον έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 όπως ισχύει, δηλαδή την από 1.1.2011 εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.