Επικαιροτητα

Φιλοζωικός: "Πού πήγαν τα χρήματα κ. Θεοδωρακόπουλε;"

Αμείλικτα ερωτήματα θέτει ο Φιλοζωικός Τρίπολης προς τη δημοτική αρχή για ένα φλέγον ζήτημα της πόλης! Υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις ή μιλάμε για ένα σκάνδαλο; 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης: 

"Εδώ έχουμε μια ανάλγητη δημοτική αρχή, η οποία εκτός από αδιάφορη είναι και άσχετη. Αυτό δεν είναι μόνο άσχημο, είναι κωμικοτραγικό" ...

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Θεοδωρακόπουλο για την συνέντευξη του στην δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης που απέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια του δήμου στην διαχείριση των αδέσποτων.

Ευχαριστούμε γιατί ο κόσμος κατάλαβε, ότι η μόνη επαφή που έχετε με το θέμα των αδέσποτων είναι το να ασκείται μικροπολιτική. Θα περιμέναμε να ακούσουμε μια συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλήψεις του δήμου.

Δεν βοηθάει κανέναν η συνηθισμένη τακτική μεταφοράς των ευθυνών στους απλούς πολίτες.

Ο κύριος Θεοδωρακόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι σε μια τόσο έκρυθμη κατάσταση πρέπει να δούμε την ουσία, γιατί έτσι και αλλιώς την μάχη των εντυπώσεων την έχει χάσει. Οι πολίτες δεν είναι αδαής και κατανοούν πάρα πολύ καλά την ανεπάρκεια καθώς την ζουν στην καθημερινότητα τους. Πρέπει να σταματήσει την απαξίωση των απλών πολιτών , εθελοντών και συλλόγων όπως ο φιλοζωικός. Αγνοώντας τις βασικές νομικές έννοιες συγχέει το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Έτσι λοιπόν ονομάζει παράνομο ,έναν απολύτως νόμιμο ιδιόκτητο χώρο του φιλοζωικού συλλόγου Τρίπολης , ο οποίος δεν βαρύνει οικονομικά τους δημότες , αντιθέτως φιλοξενεί 140 και πλέον αδέσποτα με στόχο να βοηθήσει και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και των ίδιων των αδέσποτων . Στον χώρο αυτό, το κόστος σίτισης και περίθαλψης δεν προέρχεται από κρατικούς πόρους.

Αντίθετα κύριε Θεοδωρακόπουλε εξετάζοντας την ηθική και την νομιμότητα , είναι ηθικό ή νόμιμο το να έχει νοικιαστεί από το 2016 μέχρι σήμερα ένας χώρος στη Νεστάνη με 1500€ το μήνα ο οποίος και μέχρι σήμερα είναι κλειστός; Σε αυτόν δε τον χώρο, τα ενοίκια του οποίου επιβαρύνουν τους δημότες δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία. 

Είναι νόμιμος ο χώρος στο Περθώρι που σας τον έκλεισαν οι κρατικές αρχές ως παράνομο αλλά οι δημότες πλήρωναν για πολλά χρόνια 1500 ευρώ το μήνα;

Είναι νόμιμος ο χώρος στο Ίσαρη Μεγαλόπολης που επιβαρύνει τους δημότες 2000 ευρώ το μήνα και παρά τα συνεχή αιτήματα της Κτηνιατρικής υπηρεσίας για την υπόδειξή του η τοποθεσία του χώρου αυτού παραμένει άγνωστη;

Πόσα αδέσποτα φιλοξενεί ο Δήμος Τρίπολης κύριε Θεοδωρακόπουλε και που; και με ποιό κόστος;

Πρόσφατα σε συνέντευξη του ο δήμαρχος είπε πως το 2018 στειρώθηκαν 200 ζώα πράγμα απίθανο , αφού το σύνολο των αδέσποτων στον δήμο δεν αντιστοιχεί σε αυτό τον αριθμό . Επιπλέον αν είχαν γίνει στειρώσεις τα ζώα δεν θα γεννούσαν με αποτέλεσμα να έχουν σχηματίσει αγέλες σε κάθε γειτονιά. Από γέννες αστείρωτων προέρχονται τα αδέσποτα και όχι από βαν. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε πως το 2018 σπαταλήσατε 91,000 ευρώ. Με απλά μαθηματικά καταλαβαίνει κανείς ,ότι αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε 455 ευρώ ανά αδέσποτο. Συνεπώς δεν φταίνε ούτε τα βανάκια όπως ισχυρίζεστε αλλά η κακοδιαχείριση. Επιπλέον πεισματικά αρνείστε να απαντήσετε στους δημότες που επανειλημμένα σας ρωτάνε πόσα χρήματα και που έχουν, δαπανηθεί στην πενταετία διοίκησης σας αναφορικά με τα αδέσποτα. 

Τελικά κύριε Θεοδωρακόπουλε το νόμιμο και το παράνομο για σας είναι δυο έννοιες σε πλήρη σύγχυση.

Από μια δημοτική αρχή με παντελή έλλειψη παιδείας, γνώσης και ευαισθησίας πάνω στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων το πρόβλημα μόνο να διογκώνεται μπορεί, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες .

Καθημερινά απλοί πολίτες, αγανακτισμένοι κατακλύζουν με τα τηλεφωνήματα τους, το σύλλογο για βοήθεια, για περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων κουταβιών από τα κατά τ άλλα "στειρωμένα " αδέσποτα του Δήμου Τρίπολης. Ο Δήμος τι κάνει; μας ρωτούν. Δεν είναι υπεύθυνος; ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ όμως ο κόσμος έχει καταλάβει πια πως δεν κάνει τίποτα και απευθύνεται στη φιλοζωική που χωρίς οικονομικούς πόρους τρέχει για το καλύτερο χωρίς να παρανομεί και να εγκληματεί."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.