Επικαιροτητα

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποιοι θα λάβουν έκπτωση 2.100 ευρώ

Έκπτωση φόρου –υπό μια σημαντική προϋπόθεση- δικαιούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, κάτι που ουσιαστικά είναι η παροχή του αφορολόγητου ορίου.

Και ποια είναι αυτή η προϋπόθεση; Να έχουν δαπανήσει ένα μέρος του εισοδήματός του από μισθωτές υπηρεσίες με τη χρήση ηλεκτρονικού τραπεζικού μέσου, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων ή των επαγγελματιών από τους οποίους αγοράζουν προϊόντα ή λαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχα.

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, επήλθαν δύο αλλαγές στη σχετική υποχρέωση. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών πληρωμών για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, καθώς και όσοι έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".

Πρόκειται, δηλαδή, κατά κύριο λόγο, για περιστασιακά απασχολούμενους ή ανέργους με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα οι οποίοι, για να οικοδομήσουν το αφορολόγητο όριο, λαμβάνοντας την έκπτωση φόρου θα πρέπει να συγκεντρώσουν χάρτινες αποδείξεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.