Επικαιροτητα

Κτηματολόγιο 2019: Έως τις 3 Μαΐου η παράταση για την Αρκαδία

Νέα παράταση δίνει το Κτηματολόγιο σε 19 νομούς της χώρας την ώρα που το πρόγραμμα κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Νέες οδηγίες για τη διαδικασία διόρθωσης του λανθασμένου ΑΦΜ κατά την υποβολή των δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο δίνει το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» με ανακοίνωση του στους ενδιαφερόμενους.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Φορέα «σε περίπτωση που κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δήλωσης εμφανίζεται λανθασμένος ΑΦΜ, απαιτείται η αποστολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής και σαρωμένης στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.».

Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράφεται ο ορθός ΑΦΜ και να διασαφηνίζεται ότι «ο δηλών εξουσιοδοτεί τον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο να διορθώσει τον λανθασμένο ΑΦΜ που εμφανίζεται κατά την είσοδο στην εφαρμογή».

Νέα παράταση δίνει το Κτηματολόγιο σε 19 νομούς της χώρας την ώρα που το πρόγραμμα κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι τις 18 Μαρτίου είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές, το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Με τις νέες παρατάσεις που θα δοθούν το νέο χρονοδιάγραμμα στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

-Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

-Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας.

Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019

-Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.