Επικαιροτητα

Ιδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννήσιων (photos)

Μπροστά στον έφιππο ανδριάντα του Μαχόμενου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι, στο Δήμο Οιχαλίας, υπέγραψαν εκπρόσωποι Συλλόγων Πελοποννησίων από όλη  την Ελλάδα, την Ιδρυτική Πράξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων. 

"...ο Θεός έβαλε την υπογραφή Του και δεν την παίρνει πίσω!" Έτσι, κάποτε, απάντησε ο Θεοδωράκης Κολοκοτρώνης όταν ρωτήθηκε για το Μέλλον της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Έτσι και οι εκπρόσωποι  Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα , συγκεντρώθηκαν , υπό άσχημες καιρικές και κρίσιμες εθνικά συνθήκες, και έθεσαν τις υπογραφές μας στο καταστατικό.  Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ έλαβε σάρκα και οστά. 

Στο Ραμοβούνι της Παλαιάς Μεσσηνίας, υπό το βλέμμα του έφιππου και μαχόμενου αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 οι απανταχού Πελοποννήσιοι , δήλωσαν το "παρών". 

Στον τόπο αυτό, κάτω από ένα δένδρο, γεννήθηκε ο Στρατηγός στις 3 Απριλίου 1770. Η οικογένειά του, καταγόμενη από το Λιμποβίσι της Αρκαδίας διώκονταν, και καταδιωκόμενη η μητέρα του Ζαμπία (Ελισάβετ) βρέθηκε ανάμεσα στα χωριά Μήλα και Βασιλικό, στην τοποθεσία Ραμαβούνι. Ακόμη και με τη γέννηση του ο μετέπειτα αρχηγός της επανάστασης συμβόλισε και συμβολίζει την ενότητα του ελληνισμού. 

Στον τόπο αυτό,  συγκεντρώθηκαν οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελλοποννησίων, αντιπροσωπία  από όλη την Ελλάδα και  μετά το πέρας των θεσμοθετημένων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Οιχαλίας, υπέγραψαν την Ιδρυτική Πράξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων.

Η Ομοσπονδία θα είναι η φωνή όλων των Πελοποννησίων, απανταχού της Γης και μέλη της θα είναι  Σύλλογοι Πελοποννησίων.

Για την Ιστορία , η ημερομηνία όπου έβαλαν τις υπογραφές τους , οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων των Πελοποννησίων από όλη την Ελλάδα, ήταν Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαλατσίου –Αττικής  Κατσούλας Δημήτριος , Λαυρίου-Αττικής Μανιάτης Γεώργιος , Λειβαδιάς – Βοιωτίας Πεθένος Κωνσταντίνος, Λάρισας Αλειφέρης Ιωάννης, Ευβοίας Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης  Σύρου  Καλοφωλιάς Ιωάννης, Θεσσαλονίκης Γυφτόπουλος Αντώνιος, Αρτέμιδας – Αττικής  Λιαμπότης Ιωάννης και Αγίων Αναργύρων – Αττικής Παπανδρέου Διονύσιος ,  όλοι τους Μέλη του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων. 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας  ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  6987045006

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.