Επικαιροτητα

Τρίπολη: Αναβρασμός για το μέλλον του ΠαΠελ (video)

Αναβρασμό στην κοινωνία της Τρίπολης έχει προκαλέσει επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

Το νομοσχέδιο αφορά την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ειδικά, τη συγχώνευση κάποιων εξ αυτών με ΤΕΙ. 

Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχουν αναστατώσει την κοινωνία της Τρίπολης και έχουν οδηγήσει πολλούς φορείς να προτείνουν δράσεις για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (10/4)  στο Δημαρχείο Τρίπολης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, ακαδημαϊκής και κοινωνικής ζωής του τόπου προκειμένου να αποφασιστούν μια σειρά από δράσεις κατά του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΠαΠελ. 

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και οι κκ Σμυρνιώτης, Τζιούμης και Τσιαμούλος. 

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση να συνταχθεί κείμενο με τα αιτήματα σχετικά με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και να αποσταλεί στον υπουργό Παιδείας. 

Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου αύριο και αναμένεται η απάντηση του Υπουργού για την οριστικοποίηση αυτής της συνάντησης.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.