Επικαιροτητα

"Χάος" με τα διπλώματα οδήγησης...

Ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες πως θα ξεκινήσουν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αρκαδία 93.8 τη Δευτέρα (15/4), αναμένεται η απάντηση για το ασφαλιστικό προϊόν το οποίο παραμένει αβέβαιο μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση.

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 ξεκίνησαν οι απεργίες πάλι, από τότε μέχρι και σήμερα το σύστημα για τις εξετάσεις οδήγησης υποψήφιων οδηγών έχει "κολλήσει".

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει "αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα". 

Για να είμαστε ακριβής, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.

Ο κάθε υποψήφιος οδηγός θα πρέπει εκτός από το ποσό που καταβάλλει έτσι κι αλλιώς για το δίπλωμα οδήγησης, να καταβάλλει έξτρα 150€ (και μπορεί και παραπάνω από το συγκεκριμένο ποσό) για την ασφάλεια.

Στην Τρίπολη 300 περίπου άτομα είναι σε αναμονή για να δώσουν εξετάσεις οδήγησης, ενώ η λίστα των 74χρονων φτάνει περίπου τους 600. Σε ολόκληρη την Ελλάδα σε αναμονή είναι περίπου 100.000 άτομα.  

 

 

Αν όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, από Δευτέρα (15/4) θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα, δηλαδή την ώρα της εξέτασης θα γίνεται εναλλαγή εκπαιδευτών οδήγησης και θα ισχύσει η παρουσία ενός εξεταστή στον αστικό ιστό.

Κατά τη δοκιμασία παρκαρίσματος, οπισθογωνίας κλπ. η εξέταση θα γίνεται σε κλειστό χώρο (πίστα), με τον υποψήφιο οδηγό να είναι μόνος του στο όχημα και οι εξεταστές να παρατηρούν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.