Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Αύξηση κατά 15% στις κρατήσεις Ελλήνων για τις πασχαλινές διακοπές

Οι Έλληνες προτιμούν και φέτος για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά, όπως Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος, Σύρος.

Όμως, ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και για ταξίδια στην Πελοπόννησο (σε μέρη όπως το Πόρτο Χέλι), στο Μέτσοβο, στα Ιωάννινα και στο Πήλιο.

Η έστω και μικρή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ζωντανεύει σιγά σιγά και τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και τις εξορμήσεις προς το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από την κινητικότητα των κρατήσεων Ελλήνων για το Πάσχα. Ειδικότερα, η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την περίοδο του Πάσχα παρουσιάζεται αυξημένη κατά περίπου 15% για προορισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε συνδέσμους-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.

Πού όμως συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον; Σύμφωνα με τη FedHATTA δημοφιλέστεροι μεταξύ των Ελλήνων είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Πάτμος και η Σύρος. Όμως ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και για ταξίδια στην Πελοπόννησο (σε μέρη όπως το Πόρτο Χέλι), στο Μέτσοβο, στα Ιωάννινα και στο Πήλιο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, γεγονός που επηρεάζει τις αποφάσεις τους για κρατήσεις σε συγκεκριμένα μέρη που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα εορτασμού του Πάσχα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.