Επικαιροτητα

Στην "εντατική" το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης (photos)

"Πληγώνει" η εικόνα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης και, μάλιστα, τέσσερις μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα...

Γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης τοποθετήθηκαν κορδέλες και "σημειώματα", τα οποία προειδοποιούν για κίνδυνο λόγω πτώσης θραυσμάτων από τη στέγη του κτιρίου.

Να επισημάνουμε, ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι το πρώτο δικαστικό μέγαρο που χτίστηκε στην Ελλάδα, θεμελιώθηκε το 1914 και εγκαινιάστηκε το 1934. Ανήκει στα Νεότερα Μνημεία της χώρας μας και η συντήρησή του είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, ενώ τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς του χώρους έχουν γραφτεί αρκετές σελίδες της Ιστορίας.

Είναι οδυνηρά τα "τραύματα" που έχει επάνω του το κτίριο και, εκτός αυτού, είναι διαρκώς "εκτεθειμένο" στα βλέμματα τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι εκτός από τη φυσική φθορά λόγω χρόνου, το εν λόγω κτίριο έχει βανδαλιστεί από ασυνείδητους πολίτες...

Η αρμόδια, λοιπόν, προαναφερθείσα υπηρεσία πρόκειται να προχωρήσει σε αποκατάσταση των τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά, ενώ για να αποφευχθεί ενδεχόμενος τραυματισμός διερχόμενου πολίτη, τοποθετήθηκαν προειδοποιητικά οι κορδέλες και οι ειδοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, που λόγω των ημερών του Πάσχα, αναμένεται να σημειωθεί και αυξημένη επισκεψιμότητα στην Τρίπολη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.