Επικαιροτητα

Αποκατάσταση κτιρίου της "πρώην ΕΡΑ Τρίπολης" (video)

Την Μ. Πέμπτη (25/04) στο Δημαρχείο της Τρίπολης, o Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής μαζί με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο ανακοίνωσαν την αποκατάσταση του ιστορικού κτίρίου της "Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης".

Ένα ιστορικό κτίριο της Τρίπολης, αυτό της "Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης" πρόκειται σύντομα να αποκατασταθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ξανά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και την πορεία του στο χρόνο.

Με χώρους - σημεία αναφοράς και με ελκυστικές χρήσεις για τον κόσμο της περιοχής.

Το έργο θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Αλλά και κάτι όμορφο θα φτιαχτεί ξανά για την πόλη. Δεν είναι όλα άσχημα. 

Χρειάζεται επιμονή, σχέδιο και σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Το έργο αυτό είναι παράδειγμα συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και εκκλησίας, μιας και το κτήριο παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν Δήμαρχος και Μητροπολίτης στον κ.Μαρίνο Ρουσιά για την σημαντική συμβολή του προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

 

Δείτε βιντεο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.