Επικαιροτητα

Κάλεσμα για "συστράτευση" δυνάμεων μετά τις εκλογές

Ανοικτή επιστολή προέδρου επιμελητηρίου Αρκαδίας προς υποψηφίους δημάρχους των δήμων της Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας απέστειλε ανοικτή επιστολή σε όλους τους υποψηφίους των Δήμων Αρκαδίας με κύριο αίτημα την «συστράτευση» δυνάμεων την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Αναλυτικά: 

Αξιότιμε κύριε υποψήφιε Δήμαρχε,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων όλου του νομού μας, ενδιαφέρεται και μεριμνά για τις ανάγκες και τη στήριξη των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων. Η δημοτική αρχή κάθε πόλης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας μέτρα, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της, τα οποία βοηθούν και στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας.

Η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις δυσκολίες επιβίωσης λόγω της κρίσης, είχε να αποκρούσει «πυρά» πανταχόθεν, καθώς αντιμετωπίστηκε ως η πηγή όλων των δεινών της ελληνικής οικονομίας και οι επιχειρηματίες ως «εχθροί» του κράτους. Ενώ όλοι μιλούν για νέες επενδύσεις στη χώρα, για ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, κανένα μέτρο δεν ελήφθη για να στηρίξει πραγματικά την υπάρχουσα και να ενθαρρύνει τη νέα επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο μιας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Ακόμα και όταν το γενικό κλίμα είναι δύσκολο, υπάρχουν δυνατότητες σε τοπικό επίπεδο να γίνουν σημαντικά πράγματα, να ξεκινήσει μια ανάκαμψη «από κάτω προς τα πάνω». Η Δημοτική Αρχή κάθε περιοχής μπορεί και οφείλει να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα κρατήσουν τους νέους μας στον τόπο τους, θα τους δώσουν ευκαιρίες να επενδύσουν τη γνώση και την όρεξη που έχουν στην πόλη τους και στα χωριά τους, θα στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο που βρισκόμαστε, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις προσφέρονται αφειδώς προς όλες τις κατευθύνσεις. Κι ενώ οι προτάσεις όλες έχουν θετικά στοιχεία και πολλές φορές συγκλίνουν, την επόμενη μέρα των εκλογών ο καθένας «οχυρώνεται στο στρατόπεδό» του και ακολουθεί την τακτική της «αναχαίτισης» του άλλου. Κι αυτή είναι μια τακτική που σίγουρα δεν ωφελεί κανέναν Δήμο και κανέναν δημότη.  Οι πόλεις ανήκουν στους δημότες τους και όλοι όσοι εκλέγονται στα δημοτικά όργανα είναι εκεί για να εκπροσωπούν αυτούς και όχι μια παράταξη ή ένα πρόσωπο και οφείλουν να λειτουργούν και να αποφασίζουν με γνώμονα αυτό ακριβώς.

Πιστεύουμε ότι πραγματικά μέλημα όλων των υποψηφίων Δημάρχων στην Αρκαδία αποτελεί το κοινό συμφέρον των δημοτών και της περιοχής μας. Σας καλούμε λοιπόν να δεσμευθείτε σε αυτό ακριβώς το κοινό συμφέρον και την επόμενη μέρα των εκλογών, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και κόντρες, πέρα από μικροπολιτικές πρακτικές, να ενώσετε όλοι, «νικητές και ηττημένοι», τις δυνάμεις σας στην υπηρεσία της αντιμετώπισης των προβλημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αρκαδίας και της προσπάθειας για την στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας και να εργαστείτε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Δήμο. Για κάθε πολίτη, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε επιχειρηματία, σημασία δεν έχει ποιος θα κάνει το έργο, σημασία έχει να γίνει το έργο.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι στη διάθεσή σας με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που διαθέτει για να συνδράμει σε μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό που ζητάμε από όλους σας είναι η «συστράτευση» δυνάμεων την επόμενη μέρα των εκλογών. 

 

Καλή δύναμη σε όλους.

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.