Επικαιροτητα

Eurovision 2019: Νίκησε η Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι η χώρα που κέρδισε την Eurovision 2019 και στέφθηκε νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού χάρη στο «Arcade» του Duncan Laurence.   

Αυτή ήταν η πέμπτη πρωτιά στην ιστορία της. Στον τελικό ψήφισαν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.   

Το τραγούδι "Arcade" του Duncan Laurence βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μετά από μια ψηφοφορία θρίλερ γεμάτη ανατροπές εκπλήξεις και αγωνία καθώς οι χώρες που ξεκίνησαν ως φαβορί έβλεπαν τη θέση τους να αλλάζει διαρκώς.

Ο Duncan de Moor, γνωστός ως Duncan Laurence, έχει καταγωγή από το Spijkenisse της Ολλανδίας και είναι γεννημένος στις 11 Απριλίου του 1994. Ο 25χρονος καλλιτέχνης είναι απόφοιτος από την Rock Academy στο Tilburg, στην οποία σπούδασε τραγούδι και να γίνει και συνθέτης μουσικής 

Ο Duncan Laurence αποκάλυψε πως οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για μια πολύ προσωπική ιστορία. «Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Περιμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο» δηλώνει.   

H Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και η Κύπρος με την Τάμτα κατέκτησαν την 21η και 15η θέση αντίστοιχα. 

 

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.