Επικαιροτητα

Το "μυστήριο" με τους σταυρούς στον Δήμο Τρίπολης

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στον Δήμο Τρίπολης, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον...

Καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των τελικών αποτελεσμάτων, τόσο των ευρωεκλογών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρατηρούνται γενικά σ' όλη την Επικράτεια, καθώς το σύστημα μοιάζει να  έχει "κολλήσει". 

Τι γίνεται με τους σταυρούς;

Πληροφορίες αναφέρουν πως απόγευμα Τετάρτης (29/5) ή πρωί Πέμπτης (30/5) θα έχουμε, με κάθε επιφύλαξη τα πρώτα αποτελέσματα.

Ουσιαστικά όταν ανακοινωθούν οι σταυροί των δημοτικών εκλογών, θα είναι ξεκάθαρο ποια πρόσωπα από κάθε συνδυασμό εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι ανά δημοτική ενότητα. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, όλα τα αποτελέσματα έχουν παραδοθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στις περιφέρειες. Αποδίδουν τα όποια προβλήματα στο ότι ορισμένες περιφέρειες καθυστερούν να στείλουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο. Από εκεί και πέρα, ό,τι αποτέλεσμα φτάνει στο ΥΠΕΣ περνάει αμέσως στο σύστημα (www.ypes.gr/ekloges) και ενσωματώνεται, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τρίπολης ανακοίνωσε ποιοι εκλέγονται από το συνδυασμό του!

Προφανώς μέσω ενημέρωσης από τους εκλογικούς αντιπροσώπους της παράταξης "Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά", ο κ. Παυλής θεώρησε σκόπιμο ν' ανακοινώσει τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγει ο συνδυασμός του σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Πρόκειται για "ανεπίσημα" αποτελέσματα που, πιθανώς, ν' ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται "ανακοινώσιμα", καθώς μάλιστα θα υπάρξει και χρονικό διάστημα δυνατότητας υποβολής ενστάσεων για τη λεγόμενη "σταυροδοσία".

Μάλιστα, δήλωσε πως αύριο η παράταξή του θα πάρει επίσημα "θέση" για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadia 93.8, το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα", κ. Νίκος Τσιαμούλος.

Aπό εκεί και πέρα, ο πρώην πλέον Δήμαρχος χαρακτήρισε "υπερεκτιμημένους" τους δυο υποψηφίους που αναμετρούνται στο δεύτερο γύρο, ενώ τόνισε πως και οι δυο ζήτησαν τη στήριξή του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.