Επικαιροτητα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019 - 2020: Ποιοι δικαιούνται τα 1.000 ευρώ

Ξεκινούν οι αιτήσεις...

Εκδόθηκε ΚΥΑ από το Υπουργείο Παιδείας στην οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις, το ποσό και τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019.

Διευκρινίζεται ότι στο σύνολο των τετραγωνικών μέτρων (200 τ.μ.) δεν προσμετρούνται τα ημιτελή κτίσματα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Το εν λόγω πλαίσιο, δε, εφαρμόζεται από το ακαδ. έτος 2018-2019 και εφεξής. Το μεγαλύτερο μέρος των δικαιολογητικών θα ελέγχεται μέσω αυτόματης διασύνδεσης ηλεκτρονικής εφαρμογής με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από όπου αντλούνται τα σχετικά στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2018 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο (προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του ενός).

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.