Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Πανελλήνιες 2019: Ανατροπές στα ΑΕΙ φέρνει το νέο μηχανογραφικό

Ανατροπές στα ΑΕΙ φέρνει το μηχανογραφικό. Αναλυτικοί πίνακες µε όλα τα πανεπιστηµιακά τµήµατα και τις σχολές που αντιστοιχούν στα τέσσερα Επιστηµονικά Πεδία µετά την κατάργηση των Τεχνολογικών Ιδρυµάτων.

Με την ένταξη των πανεπιστηµιακών τµηµάτων στα αντίστοιχα Επιστηµονικά Πεδία, το υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε χθες τις ενέργειες που αφορούν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η αντιστοίχιση αυτή ήταν απαραίτητη, δεδοµένου ότι φέτος δεν θα υπάρχουν τεχνολογικά, παρά µόνο πανεπιστηµιακά τµήµατα.

Ταυτόχρονα, στο µηχανογραφικό έχουν ενταχθεί νέα τµήµατα. Κατόπιν τούτου οι υποψήφιοι οι οποίοι θα λάβουν µέρος στις εξετάσεις που ξεκινούν την επόµενη Παρασκευή για τα ηµερήσια και τα εσπερινά λύκεια και µία µέρα πριν για τα επαγγελµατικά λύκεια έχουν στη διάθεσή τους τις αναγκαίες πληροφορίες για να πάνε ήσυχοι στα εξεταστικά κέντρα.

ι φετινές εξετάσεις ξεκινούν για την πλειονότητα των υποψηφίων µε τους καλύτερους οιωνούς, αφού, λόγω της αύξησης του αριθµού των εισακτέων, σχεδόν όλοι θα καταλάβουν µια θέση στα πανεπιστήµια, µε εξαίρεση όσους διεκδικούν τις υψηλόβαθµες σχολές, για τους οποίους η εικόνα δεν αναµένεται να αλλάξει συγκριτικά µε τις προηγούµενες χρονιές. Σχεδόν όλοι οι µαθητές οι οποίοι θα δηλώσουν τις σχολές του 2ου και 4ου Επιστηµονικού Πεδίου θα εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήµιο, αφού οι θέσεις είναι περισσότερες από πέρυσι, κάτι που πιθανότατα δεν θα αλλάξει φέτος.

Την περασµένη χρονιά στο 4ο Επιστηµονικό Πεδίο οι υποψήφιοι ήταν 22.385 και οι θέσεις ήταν 21.138. Φέτος οι θέσεις στο ίδιο Επιστηµονικό Πεδίο είναι 28.683, οπότε δεν αναµένεται οι υποψήφιοι να διαφοροποιηθούν σηµαντικά από το 2018. Πρέπει να επισηµανθεί ότι τα περισσότερα νέα τµήµατα πήγαν στο 4ο πεδίο και παίρνουν µεγάλο αριθµό φοιτητών, κάτι που έγινε και στα ήδη υπάρχοντα τµήµατα του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου, του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και του Πανεπιστηµίου Πειραιώς.

Ίδιες είναι οι προοπτικές και για τους υποψήφιους που έχουν επιλέξει το 2ο Επιστηµονικό Πεδίο, και οι οποίοι θα πάνε στις εξετάσεις µε εξαιρετικές προοπτικές. Οσον αφορά στις αστυνοµικές σχολές, για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, σύµφωνα µε τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνοµίας, φέτος θα εισαχθούν 310 άτοµα στη Σχολή Αστυφυλάκων και 40 άτοµα στη Σχολή Αξιωµατικών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.