Επικαιροτητα

Στάση εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Συμμετέχει και το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, στην 3ωρη στάση εργασίας που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

ΠΡΟΣ: 

Δήμο Μεγαλόπολης, δημοτικές παρατάξεις δήμου Μεγαλόπολης, πρωτοβάθμια σωματεία Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, τοπικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις Πελοποννήσου.

ΘΕΜΑ:

Συμπαράσταση στη πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και των σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη.

Όπως μας έγινε γνωστό με πρόσφατο Δελτίο Τύπου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), της οποίας είμαστε μέλος, στη συνεδρίαση του στις 5-6-2019 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη Πανελλαδικής 3ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13-6-2019, κατά τις πρώτες ώρες κάθε βάρδιας, στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Ήδη η ΟΜΕ επισκέφτηκε τους εργαζομένους στην Μεγαλόπολη και μίλησε μαζί τους για την σπουδαιότητα της επιτυχίας της απεργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021.

• Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.

• Άμεση πληρωμή με τη σύμβαση της ΟΜΕ, όπως προβλέπει η επεκτασιμότητα της σύμβασης, των εργαζομένων που δουλεύουν σε εργολάβους για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.

• Την προσμέτρηση όλων των τριετιών των εργαζομένων και όχι ανά ειδικότητα  όπως παρανόμως υπολογίζεται, , από τη ΔΕΗ και τη Λιγνιτικη Μεγαλόπολης (ΔΕΝ προβλέπεται από την εφαρμοστέα ΣΣΕ προσμέτρηση αποκλειστικά ενσήμων ειδικότητας).

• Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου μας από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.

• Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε ήδη 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών για να σταματήσουν οι άθλιες εργασιακές σχέσεις των 8μηνιτών και των εργολαβικών.

         Επειδή η  κινητοποίηση γίνεται για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους  που αφορούν μεγάλο μέρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους που εργάζονται στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης ζητάμε να εκφράσετε έμπρακτα την ολόπλευρη συμπαράσταση σας με ψηφίσματα, δελτία τύπου κ.ο.κ.

 

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Η ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΣΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΣΤΡΑΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.