Επικαιροτητα

Πέθανε ο εμβληματικός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

Πέθανε ο Φράνκο Τζεφιρέλι σε ηλικία 96 ετών.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας, πέθανε σήμερα στο σπίτι του, στη Ρώμη. Σύμφωνα με την Washington Post ο γιος του βραβευμένου σκηνοθέτη ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του. Ο Τζεφιρέλι "έσβησε ήσυχα, μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες", μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι γεννήθηκε το 1923 στα περίχωρα της Φλωρεντίας και έγινε γνωστός για τις ταινίες του όπως το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» - για την οποία έλαβε και υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ, The Taming of the Shrew (1967) με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τη μίνι σειρά Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ. Κάποιες από τις όπερές του θεωρούνται κλασικά έργα παγκοσμίως.   

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.