Επικαιροτητα

Καύσωνας από τη Σαχάρα βάζει σε "θερμοκλίβανο" την Ευρώπη

"Προσδεθείτε γερά, γιατί θα υπάρξουν… κλιματικές αναταράξεις". 

Αυτό προειδοποιούν εδώ και λίγες ώρες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που δηλώνουν προετοιμασμένες για την υποδοχή ενός καύσωνα από τους μεγαλύτερους (και σε ένταση, αλλά και χρονικά) των τελευταίων ετών στη Γηραιά Ήπειρο, με κεντρικά, κυρίως, τμήματα της Ευρώπης να μπαίνουν για κάμποσα 24ωρα μέσα σε έναν "κλίβανο". Οι θερμοκρασίες θα φθάσουν και ίσως ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Αίτιος του καύσωνα θα είναι -ποιος άλλος;- η Σαχάρα και το λεγόμενο φαινόμενο "Saharan Outbreak", δηλαδή εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που μετακινούνται από το βράδυ της Παρασκευής από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη – αρχικά στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, και από τη Δευτέρα στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Τσεχία, σε ένα σκηνικό που θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες. 

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.