Επικαιροτητα

Πληρωμή με κάρτα: Υποχρεωτική η χρήση PIN και στις ανέπαφες συναλλαγές

Αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύσει από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας ορίζουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση του κωδικού (PIN) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών, όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας 2015/2366 "για τις υπηρεσίες πληρωμών" (PSD 2).

Έτσι, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.