Επικαιροτητα

Επίδομα αδείας: Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς

Υπολογίστε με ένα κλικ τις μέρες αλλά και τα χρήματα που δικαιούστε...

Ξεκίνησαν σιγά σιγά οι άδειες του καλοκαιριού για τους εργαζόμενους. Δείτε πότε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας, πόσα χρήματα αλλά και πόσες ημέρες δικαιούστε.

Δείτε παρακάτω πόση άδεια δικαιούστε, πώς καθορίζεται η άδεια, ο τρόπος χορήγησης της άδειας καθώς επίσης και για το επίδομα αδείας.

Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μισθωτών και εργοδότη. 

1) Οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. 

2) Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. 

3) Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια οπωσδήποτε πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους, έστω και αν δεν του την ζήτησε ο μισθωτός . 

4) Η κατάτμηση της ετήσιας άδειας, ιδιαίτερα σε χρονικά διαστήματα κάτω των 6 ημερών, απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Συνεπώς οι εργαζόμενοι οι οποίοι αναγκάζονται από τον εργοδότη σε τέτοιου τύπου "άδειες" μπορούν να απαιτήσουν τις ημέρες αυτές σε άδεια και σε περίπτωση άρνησης του, να γνωρίζουν ότι, τον αμέσως επόμενο χρόνο θα πρέπει οι συγκεκριμένες ημέρες να καταβληθούν ως αποζημίωση στον εργαζόμενο με προσαύξηση 100%.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.