Επικαιροτητα

Εντολή στον ΕΦΚΑ να επανεξεταστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλες οι συντάξεις από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να εξετάσει πώς έχει γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και να σταλούν τα ειδοποιητήρια σε όσους έχουν εκδοθεί αποφάσεις συνταξιοδότησης μέχρι 13 Μαΐου του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στον ΕΦΚΑ να επανεξεταστούν όλες οι συντάξεις με βάση τον επανυπολογισμό που έχει κάνει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για να αποσταλούν στην συνέχεια τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Εξάλλου ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης τόνισε ότι το θέμα των εκκαθαριστικών βρίσκεται στις προτεραιότητες μαζί με την απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που μάλλον φτάνουν τις 226.000 και την καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας. 

Η αποστολή των εκκαθαριστικών θα δώσει οριστική λύση στο θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων καθώς ήδη έχει παρέμβει και ο Συνήγορος του Πολίτη και έχει ζητήσει την άμεση γνωστοποίηση στους συνταξιούχους για το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεών τους, αλλά και τις δικαστικές προσφυγές.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.