Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Συλλείτουργο στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας

Παρέστησαν εκπρόσωποι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Aρχιερατικό Συλλειτουργό τελέστηκε χθες Κυριακή 14 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου παλαιάς Επισκοπής Τεγέας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο, με αφορμή την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Δ' Οικουμενική Σύνοδο (451 μ.Χ.) και τον Επίσκοπο Τεγέας Ωφέλιμο, ένα των μελών της Συνόδου, με τή συμμετοχή των Ιερέων της περιφέρειας Τεγέας Επαρχίας Μαντινείας, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων Ιερών Μονών τού Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, τού Προέδρου και των εκπροσώπων του Τεγεατικού Συνδέσμου και πλήθους πιστών από την Τρίπολη, την Τεγέα και από άλλες περιοχές.

Τις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ο Τεγεατικός Σύνδεσμος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Τεγεατών Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων καί Μοναχών, που διακόνησαν σέ διάφορες εκκλησιαστικές επαρχίες και Μονές της πατρίδος μας και τιμήθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο με το μετάλλιο του Επισκόπου Τεγέας Ωφελίμου ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και οι εκπρόσωποι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας. 

Ο Σεβ. κ.κ. Αλέξανδρος μίλησε εκτενῶς για το πρόσωπο του Επισκόπου Τεγέας Ωφελίμου και αμέσως μετά προέβη στην καθιέρωση αγίας καί ιεράς Εικόνος του αγίου Πατρός, τον οποίο όρισε δεύτερο προστάτη των Τεγεατών, μετά την Παναγία, την πρώτη και κατ' εξοχήν προστάτιδα των κατοίκων της περιοχής και των απανταχού Χριστιανών. 

Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.