Επικαιροτητα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "Αρκετά ματώσαμε..."

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε νομού Αρκαδίας...

 

 

Αρκετά πληρώσαμε – αρκετά ματώσαμε.

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, οργανώνουμε την πάλη μας. 

 

• Για τα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τον περιορισμό και την κατάργηση των αποζημιώσεων, τη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, για το νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

 

• Για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό, όπου με τα νέα μέτρα ουσιαστικά αφαιρείται το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές, δεν θα έχουμε παροχές υγείας και πρόνοιας. Να μην επιτρέψουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας. Η κοινωνική ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα, δεν το διαπραγματευόμαστε, δεν το θυσιάζουμε στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

 

Δίπλα σε αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΕΕ εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας ύψους 14 δις ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων. 

 

Ψηλά το κεφάλι! Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Ο πλούτος που παράγεται από τα δικά μας μυαλά και χέρια πρέπει να γυρίζει πίσω σε μας και όχι να τον ιδιοποιείται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Όλα αυτά τα μέτρα που έρχονται με μορφή μνημονίου, υλοποιούνται για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, να βρουν το «κατάλληλο έδαφος για να κάνουν επενδύσεις, δηλαδή να βρουν φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Γι’ αυτό τα στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ, Χρυση Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων). Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για τους εργαζόμενους και το λαό. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.

 

Αγωνιζόμαστε για:

 

• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση, 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

• Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.

• Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

• Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

• Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

• Την ακύρωση κάθε σχεδιασμού για τις ομαδικές απολύσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε την συμμέτοχη του σε συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη στην Τρίπολη και κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική - Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Βρισκόμαστε σε συνεργασία και με τις άλλες ταξικές δυνάμεις πανελλαδικά. Καλούμε και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού Αρκαδίας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο να θέσει τον εαυτό και την δύναμη του στην προσπάθεια απόκρουσης των βάρβαρων μέτρων. Να έρθει τώρα σε επαφή με τα ταξικά σωματεία με το ΠΑΜΕ. 

 

Η οργάνωση είναι η δύναμή μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.