Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

H έκθεση του CERN στην Τρίπολη (VIDEO)

Τη Δευτέρα (05/10) εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη η έκθεση του CERN με τίτλο "Επιταχύνοντας την Επιστήμη" - Βίντεο από την έκθεση.

 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το CERN κατάφεραν να φέρουν στην πόλη μας μια μοναδική έκθεση, προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι οι πολίτες με διαδραστικό τρόπο για τα όσα γίνονται στα μεγάλα πειράματα του αιώνα, που δίνουν απάντηση σε ερωτήματα της δημιουργίας του Σύμπαντος. 

 

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης αρχικά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα τέτοιων συνεργασιών για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και για την περιοχή μας γενικότερα.

 

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωσταντίνος Μασσέλος. "Υποδεχόμαστε μια εξαιρετικά σημαντική έκθεση, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι γι αυτή μας την συνεργασία, ενώ παράλληλα μας παρακινεί να αναλογιστούμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας ως προς την διάχυση της γνώσης απέναντι στους φοιτητές μας αλλά και την τοπική κοινωνία της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρύτανης.

 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες της Αρκαδίας μέσω αυτής της έκθεσης να δουν από κοντά, το τι ακριβώς εξελίσσεται μέσα στο μεγαλύτερο εργαστήριο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στον κόσμο. 

 

Οι επισκέπτες της Έκθεσης εκτός των άλλων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βαδίσουν σε μια αναπαράσταση του τούνελ του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων. 

 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο" του Δήμου της Τρίπολης έως τις 12 Οκτώβρη 2015. Τις πρωινές ώρες την έκθεση θα επισκέπτονται σχολικές μονάδες, ενώ από τις 2 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Για τη διευκόλυνση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι παρόντες ειδικά εκπαιδευμένοι ξεναγοί.

 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Οργανωτική Επιτροπή | Έκθεση CERN 

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τηλ: 2710 372264

Fax: 2710 372160

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: http://cern-expo.uop.gr

 

Ακολουθεί βίντεο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.