Επικαιροτητα

Ταχύτερη λύση για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Στους 6 μήνες, αντί των 10 που προέβλεπε η σύμβαση, θα αναλάβει ο ιδιώτης την πλήρη διαχείριση.

Τι προβλέπει απόφαση που εγκρίθηκε, χθες, από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μειώνεται παράλληλα η δυναμικότητα του ενός εκ των τριών ΧΥΤΥ και εγκρίνονται επιμέρους αλλαγές στον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου θα γίνει σε τρεις εγκαταστάσεις: στην Αρκαδία, που θα εξυπηρετεί Κορινθία, Αργολίδα και δύο δήμους της Αρκαδίας (Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας), με μέγιστη δυναμικότητα 105.000 τόνους απορριμμάτων το έτος, στη Μεσσηνία, που θα εξυπηρετεί και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας Αρκαδίας, με μέγιστη δυναμικότητα 65.000 τόνους ετησίως, και στη Λακωνία, με μέγιστη δυναμικότητα 30.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον φορέα των δήμων για τα απορρίμματα (ΦΟΔΣΑ) και την ΤΕΡΝΑ υπεγράφη πριν από έναν χρόνο, δεν έχει όμως ενεργοποιηθεί λόγω προβλήματος στις απαλλοτριώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.