Επικαιροτητα

Δεν έρχεται... Τρίπολη το τμήμα Nοσηλευτικής

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους Λάκωνες φορείς για τη σχετική απόφαση.

Στην ανάκληση της απόφασης μεταφοράς του τμήματος Νοσηλευτικής από την Σπάρτη στην Τρίπολη προχωρά άμεσα το υπουργείο Παιδείας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα χθες η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε σε συνάντηση που είχε τους τρεις βουλευτές Λακωνίας, την αντιπεριφερειάρχη, το νυν και το νέο δήμαρχο Σπάρτης, καθώς και παραγωγικούς φορείς του νομού.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια ο βουλευτής Λακωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Η άποψη, αφενός της πανεπιστημιακής κοινότητας, και αφετέρου του πρώην προέδρου του τμήματος της Νοσηλευτικής καθώς και οι αποφάσεις της Συγκλήτου, της Πρυτανείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής, συνέτειναν στη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής. 

 

Κρίνεται απαραίτητος ένας νέος διάλογος με την πανεπιστημιακή κοινότητα, δεδομένου ότι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μετά από συντονισμένες προσπάθειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του βουλευτή Λακωνίας, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου νοσοκομείου. 

 

Η απόφαση της Πρυτανείας για τη μεταφορά των ήδη φοιτούντων (δεύτερο, τρίτο και τέταρτο έτος φοίτησης) στην Τρίπολη με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θεωρείται λανθασμένη και γι’ αυτό το λόγο ο Σταύρος Αραχωβίτης συμφώνησε στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης, από κοινού με όλους τους φορείς"

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.