Επικαιροτητα

Στην Τρίπολη έδρα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η υπό συσταθείσα αρχή έχει σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στη δράση των κυβερνητικών οργάνων.

Κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για το «Επιτελικό Κράτος» με το οποίο επανακαθορίζονται ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης. 

Μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  οποία έχει στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων, και δημόσιων οργανισμών καθώς και την πρόληψη, αποτροπή, εντοπισμό και αντιμετώπιση των φαινομένων απάτης και διαφθοράς στη δράση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών. 

Στο πλαίσιο αυτό η έδρα της νέας Αρχής θα βρίσκεται στην Αθήνα, ωστόσο θα λειτουργήσουν και 4 Περιφερειακές Υπηρεσίες, μία εκ των οποίων θα βρίσκεται στην Τρίπολη. 

"Η έδρα της Αρχής είναι στην Αθήνα, ενώ λειτουργούν και τέσσερις (4) Περιφερειακές Υπηρεσίες (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίπολη). Με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, μπορεί να συνιστώνται ή να καταργούνται Περιφερειακές Υπηρεσίες ή να αλλάζει η έδρα και η οργανωτική διάρθρωση αυτών", αναφέρει το εδάφιο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.