Επικαιροτητα

"Η Νοσηλευτική θα λειτουργήσει στην Τρίπολη"

"Έλαβα προσωπική διαβεβαίωση" δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης.

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε εσχάτως σχετικά με τη μεταφορά της Νοσηλευτικής σχολής από την Σπάρτη στην Τρίπολη πήρε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Κώστας Βλάσης.

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του κάνει λόγο για προσωπική διαβεβαίωση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι η μεταφορά θα προχωρήσει κόντρα σε όσα έγιναν γνωστά τα τελευταία 24ωρα.

"Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ της ίδρυσης της Σχολής Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη - όπως προβλεπόταν από το Ν. 4610/2019 – αλλά και υπέρ της λειτουργίας του τμήματος Νοσηλευτικής στην πόλη μας. 

Γι αυτό και τώρα, που κάποιοι επιμένουν να αναμοχλεύουν το θέμα ακόμα και μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών, όπου περιλαμβάνεται η Νοσηλευτική Τρίπολης, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.

Είναι δεδομένο ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη. Αυτό δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική διαβεβαίωση που έλαβα, αυτό αποτελεί την απόδειξη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά με γνώμονα και πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον και την προστασία των μαθητών, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια από αιφνίδιες αποφάσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 

Ο χώρος της Παιδείας απαιτεί μια σταθερή και μελετημένη πολιτική και αυτό θα κάνει πράξη η ΝΔ μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Με «όπλο» την λειτουργία του Παναρκαδικού νοσοκομείου η Τρίπολη προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον και πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να φιλοξενεί το Τμήμα Νοσηλευτικής, όπου μπορεί να επιτευχθεί ακαδημαϊκό έργο υψηλού επιπέδου που θα συντελέσει στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά θα ενισχύσει και το ίδιο το Παναρκαδικό".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.