Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Στο "Πελοπόννησος 2014-2020" τρία μεγάλα έργα

Πρόκειται για την ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου της Αλέας, την ύδρευση Τροπαίων και τα σπήλαια του Κάψια.

Εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, τρία πολύ σημαντικά έργα για την Αρκαδία. 

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου», με προϋπολογισμό 1.317.800 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων πλατειών και δρόμων στην T.Κ. Αλέας του Δήμου Τρίπολης και, ειδικότερα του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο. 

Το δεύτερο έργο που εντάχθηκε είναι η «Βελτίωση και αντικατάσταση τμήματος αγωγού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από «Παράθυρο» έως κεντρική δεξαμενή συστήματος Τροπαίων» με προϋπολογισμό 336.850 ευρώ. Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας του εξωτερικού υδραγωγείου από την πηγή «Παράθυρο» μέχρι την κεντρική δεξαμενή του συστήματος ύδρευσης δέκα οικισμών του Δήμου Γορτυνίας. Οι εργασίες της πράξης θα λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού των Τροπαίων εντός των ορίων του Δήμου Γορτυνίας.

Το τρίτο έργο είναι η «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Σπηλαίου Κάψια Δ.Ε. Μαντινείας» με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Με την προτεινόμενη πράξη προβλέπονται να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων Κάψια στη Δ.Ε. Μαντινείας. Αναλυτικότερα, προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες πεζοδρόμησης και επίστρωσης χώρων με κυβόλιθους, αντικατάστασης και επέκτασης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης οδού πρόσβασης στο κτίριο διοίκησης και διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.