Επικαιροτητα

Οι νέες αλλαγές σε Δήμο Τρίπολης και Περιφέρεια

Όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί η Ν.Δ., βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση και προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την "κυβερνησιμότητα" των ΟΤΑ.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, σε τοποθέτησή του από το Βήμα της Βουλής τη Δευτέρα 5η Αυγούστου 2019, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η ουσία του πολυνομοσχεδίου αφορά στην ισχυροποίηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Επιτροπές των Οργανισμών αλλά και στην προσπάθεια να διεξάγεται ουσιαστικότερος διάλογος σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση εγείρει ζητήματα "αντισυνταγματικότητας", καθώς θεωρεί πως η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Συμβούλια στις Επιτροπές αλλά και η μέσω διατάξεων "εξασφάλιση" της απόλυτης πλειοψηφίας στις τελευταίες για τις παρατάξεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, δεν συνάδουν με το νομικό πλαίσιο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τζανακόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, πως "η Κυβέρνηση φοβάται την εφαρμογή της απλής αναλογικής".

 

Δείτε όλες τις αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο στον Κλεισθένη εδώ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.