Επικαιροτητα

Ερώτηση Βλάσση στον Σπίρτζη για υποψήφιους οδηγούς

''Ταλαιπωρούνται χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί, λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ'' αναφέρει στην ερώτησή του προς τον υπουργό ο Κώστας Βλάσσης.

 

 

Την άμεση διευθέτηση του θέματος, που έχει προκύψει με την εξέταση των υποψηφίων οδηγών στην περιφέρεια, ζήτησε με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

 

Μετά την απεργία-αποχή, που προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), από τις 07/03/2016 δεν διενεργούνται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην περιφέρεια της χώρας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται καθώς, όπως καταγγέλλουν οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών, εργάζονται εδώ και δύο μήνες χωρίς την καταβολή της αποζημίωσής τους. Ζητούν την καταβολή των αμοιβών που δικαιούνται για παροχή έργου εκτός ωραρίου εργασίας και την ανεύρεση μιας μόνιμης λύσης, που θα διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα.

 

Η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς, που δεν μπορούν, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης & Εξέτασης  υποψηφίων οδηγών κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους.

 

Η αδιαφορία, που μονίμως επιδεικνύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων και κυρίως στους πολίτες της περιφέρειας, που για ακόμη μια φορά αισθάνονται ξεχασμένοι και αποκλεισμένοι.

 

Παραθέτουμε την ερώτηση.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Θέμα: Στον ''αέρα'' εκπαιδευόμενοι οδηγοί και εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου στις Περιφέρειες της χώρας

 

Μετά την απεργία-αποχή που προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), από τις 07/03/2016 δεν διενεργούνται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην περιφέρεια.

 

Όπως καταγγέλλουν οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών των Περιφερειών της χώρας, εργάζονται εδώ και δύο μήνες χωρίς την καταβολή της αποζημίωσής τους. Η καταβολή της διεκόπη με τις διατάξεις του Ν. 4354/15, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε από 1/1/2016. Για το λόγο αυτόν προχώρησαν σε κινητοποίηση ζητώντας την καταβολή των δικαιουμένων αμοιβών τους για παροχή έργου εκτός ωραρίου εργασίας και την ανεύρεση μιας μόνιμης λύσης, που θα διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα.

 

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου που βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης & Εξέτασης  υποψηφίων  οδηγών κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους.  

 

Κατόπιν αυτών,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

α) Για πότε είναι προγραμματισμένη η καταβολή των δεδουλευμένων στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών των Περιφερειών της χώρας;

β) Με ποιον τρόπο σκοπεύει να δώσει μόνιμη λύση στο θέμα της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών στην περιφέρεια;

γ) Θα  προχωρήσει στην επιμήκυνση του χρόνου ισχύος των υπό λήξη ΔΕΕ για διάστημα ίσο με αυτό της αποχής των εξεταστών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Κωνσταντίνος Βλάσης

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.