Επικαιροτητα

Σε ύφεση οι φωτιές σε Ελαφόνησο, Ηλεία και Αχαΐα

Σε ύφεση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα μέσα Σαββατοκύριακο σε Αχαΐα και Ελαφόνησο.

Δυο μέτωπα της φωτιάς σε Αχαΐα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία και μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τα τέσσερα πύρινα μέτωπα που μαίνονταν από εχθές στην περιοχή της Αχαΐας. Τα δύο πύρινα μέτωπα που απομένουν, στην Άρλα και στην Βάρδα (σύνορα Ηλείας-Αχαΐας) βρίσκονται σε ύφεση.

Ειδικότερα, όσον αφορά την φωτιά στην Άρλα, η εστία βρίσκεται κοντά στο κοιμητήριο της κοινότητας και στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Στη Βάρδα, το πρωί της Δευτέρας επιχειρούσαν ακόμα 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 6 τμήματα πεζοπόρο.

 

Τρίτο 24ωρο μάχη με φωτιά στην Ελαφόνησο

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην Ελαφόνησο, συνεχίζοντας για τρίτο 24ωρο τη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να αποφύγουν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει κάνει στάχτη μεγάλο μέρος του νησιού. Η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση τις τελευταίες ώρες, και στο νησί επιχειρούν αυτήν την ώρα 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Εχθές στην περιοχή επιχειρούσαν επιπλέον 4 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL, 5 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για το συντονισμό από αέρος, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα χρησιμοποιηθούν εναέρια μέσα κατάσβεσης και σήμερα. 

Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλη οικολογική και οικονομική ζημιά στο νησί. Μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες εγκατέλειψαν την Ελαφόνησο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι αρμόδιοι φορείς προχώρησαν στην εκκένωση του κάμπινγκ στην ξακουστή παραλία του Σίμου αλλά και του Οικισμού Παναγιά.

 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Βάρδα Ηλείας

Με ρίψεις νερού από αέρος με το ελικόπτερο erickson οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Βάρδα που έκαψε κυρίως ξερά χόρτα, καλαμιώνες και καλλιέργειες. Η δεύτερη πυρκαγιά δεν υφίσταται καθώς υπήρξε λάθος συναγερμός απο τον καπνό που μετέφερε ο αέρας από τη Βάρδα στη γειτονική περιοχή του Κοτυχίου Λεχαινών. Η φωτιά στη Βάρδα είναι πλέον υπό έλεγχο. Αν και ξέσπασε ανάμεσα στο Κέντρο Υγείας και την είσοδο της πόλης, δεν απείλησε την κατοικημένη περιοχή.

 

63 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Υπενθυμίζεται ότι το 24ωρο από το Σάββατο στις 19.00 μέχρι την Κυριακή στις 19.00, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

 

Πηγή: iefimerida.gr & lialive.gr

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.