Επικαιροτητα

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ: Η δωρεά, η συγκίνηση και η αποκάλυψη (VIDEO/PHOTOS)

Πέντε καινούργια μηχανήματα αιμοκάθαρσης παρέλαβε την Τετάρτη (16/03) το γενικό Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, για τις ανάγκες του της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού - Οι δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής και η ανακοίνωση για τη νέα απόφαση της κα. Γκουντάνη.

 

Τα μηχανήματα που είναι δωρεά της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, παραδόθηκαν στον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Βενετσάνο Πονηράκο, από τον πρώην πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Παναγιώτη Ευαγγέλου, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, καθ. Παναγιώτη Καραφωτιά και τη μεγάλη δωρήτρια του Παναρκαδικού, Γιαννούλα Γκουντάνη.

Η δωρεά άγγιξε τις 125.000 δολάρια (καθώς εκτός από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης αγοράστηκαν και άλλα είδη που ήταν απαραίτητα), ενώ έπεται συνέχεια καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Ευαγγέλου, ζητήθηκε λίστα με τις ανάγκες του νοσοκομείου, προκειμένου να δει η Ομοσπονδία, ποιες άλλες ανάγκες μπορεί, να καλύψει.

 

Να σημειώσουμε ότι οι ομογενείς, είχαν κάνει κι άλλη δωρεά μηχανημάτων το περασμένο καλοκαίρι στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και γενικότερα η προσφορά τους στο νοσοκομείο είναι διαρκής.

 

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Πονηράκος ευχαρίστησε την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής , αλλά και την κα. Γκουντάνη για τις μεγάλες τους προσφορές, που είναι ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.

 

Η υπεύθυνη της μονάδας τεχνητού νεφρού κ. Δέσποινα Καλτσίδου δήλωσε: "Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την προσφορά ζωής, που έγινε από την Ομοσπονδία. Τα δωρηθέντα μηχανήματα δείχνουν την μεγαλοσύνη της ψυχής αυτών των ανθρώπων. Η μονάδα μας πλέον θα μπορεί, να παρέχει καλύτερη θεραπεία και αιμοκάθαρση με σύγχρονο τρόπο για τους 50 ασθενής, που εξυπηρετούμε", ενώ αναφορικά με το εάν επαρκεί το προσωπικό, που υπάρχει για την λειτουργία της μονάδας, ανέφερε: "Υπάρχει το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό".

 

"Εύχομαι να χρησιμοποιηθούν άμεσα τα μηχανήματα που προσφέραμε. Θεωρούμε καθήκον μας την φροντίδα και την υποστήριξη του νοσοκομείου και ως εκ τούτου μας ενδιαφέρει να παραμείνει ως έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να παραμείνει ζωντανό το ενδιαφέρον μας. Η συνεργασία μας με το νοσοκομείο πρέπει, να γίνει ακόμα εντονότερη", δήλωσε με την σειρά του ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ.Ευαγγέλου.

"Οι δωρεές που έκανα είναι για όλο τον κόσμο. Για φτωχούς και πλούσιους", ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η ομογενής από την Αυστραλία και μεγάλη δωρήτρια του Παναρκαδικού, κα. Γιαννούλα Γκουντάνη.

 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε και εκείνος με την σειρά του τους δωρητές, τόνισε: "Έχουμε μιλήσει με τον κ.Πονηράκο και αποφασίσαμε, να δουλέψουμε από τώρα, για να καλύψουμε μέσα από το δικό μας πρόγραμμα όλο το τεχνολογικό υλικό που απαιτείται, για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο. Ήδη σε λίγες μέρες παραδίδεται και η ψυχιατρική κλινική και θα υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του Παναρκαδικού". Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης προχώρησε και σε μια αποκάλυψη, γνωστοποιώντας την πρόθεση της κυρίας Γκουντάνη, να δωρίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της μετά θάνατον στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.

 

Τέλος ο  διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου Δημήτρης Xρυσός, αφού ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του τους δωρητές για την προσφορά τους, μίλησε για τα προβλήματα του νοσοκομείου τονίζοντας: "Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 30 άτομα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για έναν επικουρικό ογκολόγο και έναν ουρολόγο", ενώ αναφορικά με το αιμοδυναμικό εργαστήριο – προσφορά της κα. Γκουντάνη - και τη λειτουργία του υπογράμμισε: "Έχουn γίνει 250 στεφανιογραφίες. Γίνεται προσπάθεια να μπορέσει να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση το πρωινό ωράριο. Χρειάζεται επίσης άλλα τέσσερα άτομα στο νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει όλο το 24ωρο".

Ακολουθεί βίντεο….

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.