Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Πυρκαγιές: Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέστρεψε, εσπευσμένα, στην Αθήνα, ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια.

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Εύβοια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και οι προϋποθέσεις συνδρομής ενός κράτους προκειμένου ν' αντιμετωπίσει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθορίστηκαν πρόσφατα με αντίστοιχη πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας η Ιταλία και η Κροατία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής. κ. Βαθρακογιάννη, πράγμα που επιβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως την Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, θα φθάσουν στην Ελλάδα 4 αεροσκάφη τύπου "Canadair" από τις παραπάνω χώρες.

Δείτε περισσότερα εδώ..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.