Επικαιροτητα

Τα επιχειρηματικά νέα της Αρκαδίας

Δείτε τα όλα τα οικονομικά - επιχειρηματικά νέα της Αρκαδίας εδώ...

 

• Παράταση του Προγράμματος Erasmus+ για τον Εκσυγχρονισμό στην Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση) στην Ιταλία

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus +

 

Αριθμός Δικαιούχων: 12

 

Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες

 

Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016

 

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ιταλικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν. Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα. 

 

Το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από 4 Μαρτίου έως 21 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00. 

 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Ενημέρωση) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής. 

 

 

 Ενημερωτικές ημερίδες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020, στο Άστρος, στη Βυτίνα, στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη. 

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες σε Άστρος, Βυτίνα, Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη για την παρουσίαση των:

 

Νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ:

1. "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"

2. "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

3. "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

4. "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών"

 

 

Παράλληλα με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα παρουσιαστούν και:

• Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network

• Τα Σεμινάρια του ΕΦΕΤ

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Ενημέρωση) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα ημερίδων. 

 

 

• Έως τις 21 Μαρτίου θα ανοίξουν οι πύλες του Taxisnet

Έως τις 21 Μαρτίου θα ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς, εκτός απροόπτου, σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου που κλείνει τα κενά της ισχύουσας νομοθεσίας και το οποίο θα ψηφιστεί έως την Παρασκευή. Νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να υπάρξει και για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, όμως λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι λογιστές - φοροτεχνικοί, αλλά και των τεχνικών προβλημάτων που παραδοσιακά αναμένεται να ανακύψουν όπως κάθε χρόνο στη λειτουργία του Taxis, θα πρέπει να παραταθεί με βάση το επικρατέστερο σενάριο έως τα τέλη Μαΐου.

 

• ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 1,9% το 2017 στην Ελλάδα

Όφελος 13,4 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία εάν η χώρα εφαρμόσει πλήρως όλες τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, όπως εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Παράλληλα, προβλέπει ότι φέτος η χώρα θα βιώσει εκ νέου ύφεση, αλλά πολύ μικρή (0,1%), ενώ θα καταγράψει ανάπτυξη 1,9% το 2017 και ταυτόχρονα εκτιμά το κόστος της προσφυγικής κρίσης στα επίπεδα των 600-630 εκατ. ευρώ (0,35% του ΑΕΠ). Πέραν αυτών, ο Οργανισμός θεωρεί αναγκαία τη ρύθμιση του χρέους, μέσω σημαντικής επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων, μεγάλων περιόδων χάριτος για τοκοχρεολύσια και μετατροπής όλων των δανείων σε δάνεια σταθερού επιτοκίου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.