Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για το ΚΔΑΥ Τρίπολης

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν.Αρκαδίας για το ΚΔΑΥ Τρίπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της επιχείρησης Recycling South East LTD, καθώς και όσους τις στηρίζουν, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους ώστε να αλλάξουν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της εργοδοσίας μάζεψε σήμερα, στο τέλος της βάρδιας, τους εργαζόμενους της επιχείρησης απαιτώντας να δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ένα περιθώριο στην εργοδοσία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τόσο όσο αφορά στη μισθοδοσία και τα επιδόματα όσο και στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Τη Δευτέρα το μεσημέρι λοιπόν θα δούμε ότι έχει υλοποιηθεί και θα εξετάσουμε την παραπέρα στάση μας.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι δίκαια.

Αντί η εργοδοσία να προχωρήσει με τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας της εργασίας, προσπαθεί με εκβιασμούς να παρακάμψει την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων ακριβώς γιατί όλα αυτά κοστίζουν.

Στην ουσία θέλουν οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν να δουλεύουν με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, για να μεγιστοποιούν το κέρδος τους.

Φτάνει πια! Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη τους. Δεν θέλουμε να δούμε και άλλο συνάδελφό μας να πέφτει θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η δύναμη των εργαζόμενων είναι η ενότητά τους και οι συλλογικές τους αποφάσεις.

Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες διάσπασης τους από την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διασφαλίσουν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.