Επικαιροτητα

ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ: "Οι εργολάβοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι" (VIDEO)

Για τους εργολάβους που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους αλλά και για εκείνους που "λυμαίνονται" τα ΤΟΠΣΑ έκανε λόγο σε συνέντευξη του ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης.

 

 

"Εργοδότες παίρνουν τα λεφτά, αλλά δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους. Το φράγμα του Ασωπού για παράδειγμα είναι ένα έργο που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και μάλιστα θεωρείται αμφίβολη η ολοκλήρωση του. Ο ανάδοχος όμως και οι υπεργολάβοι έχουν πάρει από το κράτος εκατομμύρια ευρώ και παρόλ΄αυτά αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος ενώ υπογράμμισε, πως αυτό το έργο έχει φτάσει στο σημείο να θυμίζει το Σκούρ – Πιρί.

 

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γούργαρη ο ανάδοχος του έργου έχει πάρει το 40% της σύμβασης και έχει κάνει μόλις το 15%.

 

Αυτό που ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση με την επερώτηση της είναι η χρήση συγκεκριμένης διάταξης με την οποία θα μπορέσουν να πληρωθούν απευθείας οι εργαζόμενοι. "Αν δεν χρησιμοποιηθεί αυτή η σύμβαση και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο τέλος κανένας εργολάβος δεν θα πληρώνει τους εργαζόμενους", δήλωσε ο περιφερειακός Σύμβουλος.

 

Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Γούργαρης αναφέρθηκε στα ΤΟΠΣΑ (τοπικά προγράμματα στήριξης ανέργων) τονίζοντας, πως διατίθενται χρήματα από διάφορα προγράμματα για την στήριξη των ανέργων, με την Περιφέρεια και τους Δήμους να έχουν τη μερίδα του λέοντος γι αυτά τα προγράμματα και πάλι βλέπουμε εταιρείες, να παίρνουν τα χρήματα και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους. "Επιχειρηματίες που λυμαίνονται αυτά τα προγράμματα αφήνουν τους δικαιούχους απλήρωτους. Αυτούς τους ανθρώπους που θα έπρεπε να πληρώνονται πριν από όλους τους άλλους, γιατί τα έχουν απόλυτη ανάγκη", δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθεί βίντεο...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.