Επικαιροτητα

Με στρεβλά κριτήρια οι νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων

Έμειναν εκτός επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί από μεγάλες οινοποιητικές ζώνες όπως αυτή του κ. Τσέλεπου από τη Μαντίνεια.

Οινοποιοί και συνεταιρισμοί που θέλουν να επενδύσουν στο κρασί με την αύξηση των αμπελώνων, δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια φύτευσης, λόγω της στρέβλωσης που προκαλούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

«Σιγά μην πάρω άδεια φύτευσης για νέο αμπελώνα. Κάθε χρόνο κάνω αίτηση και ποτέ δεν παίρνω», λέει με μια δόση απογοήτευσης ο οινοποιός Γιάννης Τσέλεπος, ο οποίος διαθέτει αμπελώνες στη Μαντίνεια και στη Σαντορίνη. 

Οι αμπελώνες του δεν είναι αρκετά ορεινοί ώστε να πληρούν τα αναγκαία κριτήρια που θα του έδιναν τη δυνατότητα να αυξήσει τις εκτάσεις του, προχωρώντας σε νέες φυτεύσεις.

Στην Αρκαδία, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες του οινοποιού Γιάννη Τσέλεπου, το σύστημα διαμοιρασμού νέων αδειών φύτευσης που είχε καθορίσει το ΥΠΑΑΤ για το 2018 έδωσε 263,7 στρέμματα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί το αμπελοτόπι της Μαντίνειας, κρασιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από την ποικιλία Μοσχοφίλερο. 

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.