Επικαιροτητα

Στη μάχη με τις φλόγες ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου

Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη μεγάλη πυρκαγιά της περιοχής Λουτρακίου-Περαχώρας.

Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) το Σάββατο  14 και Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου με ομάδες του , πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε άψογη συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων  της ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ στην μεγάλη πυρκαγιά της περιοχής Λουτρακίου - Περαχώρας κατά τη διάρκεια και εξέλιξής της και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα:

Ενημέρωνε οχήματα και περίεργους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιφερειακή οδό ώστε να είναι ελεύθερη η προσέγγιση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Ενημέρωνε κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση (αν και εφόσον ζητηθεί από τις αρχές) χωρίς να υπάρξει πανικός.

Τάχθηκε κατ' εντολή σε κομβικό σημείο να αποκόπτει την ροή πολιτικών οχημάτων προς την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. 

Είχε συμμετοχή σε εκκένωση οικίας πενταμελούς οικογένειας κατά την διάρκεια της πρώτης νύχτας.

Διέθεσε δική του παλέτα με παγωμένα νερά σε προσωπικό ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ αλλά κυρίως στο Γηροκομείο της Αγ. Ελένης και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου όπου είχαν μεταφερθεί εκεί όλα τα άτομα με την Ηγουμένη  μετά την εκκένωση του Μοναστηρίου του Οσίου Παταπίου. 

Συγχρόνως μια εκ των ομάδων  ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων  για φωτιά στο 107.8 km,  περίπου στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας και συνέβαλε στην ρύθμιση της κυκλοφορίας έως ότου έρθει το πυροσβεστικό όχημα και κάνει τις ενέργειες για  την κατάσβεση της εστίας που προκλήθηκε (πιθανών από τσιγάρο οδηγού σε συνδυασμό με τον αέρα εκείνης της στιγμής).

Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) συμμετείχε  για πρώτη φορά  σε τέτοια μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, συντονισμένος και σε άψογη συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ αλλά και με όλους τους όμορους εθελοντικούς συλλόγους και ομάδες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, το αξίζουν, αλλά ιδιαίτερα στον κ. Ιωάννη Πολίτη που συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην όλη επιχείρηση. 

Συγχαρητήρια επίσης στα εναέρια μέσα (στους πιλότους των αεροσκαφών - ελικοπτέρων), στα πεζοπόρα τμήματα που έδωσαν και δίνουν την μάχη τους πρόσωπο με την φωτιά, και στους επικεφαλής όλων αυτών των τμημάτων .

Η μάχη συνεχίζεται...

Ένα μεγάλο μπράβο στα δικά μας μέλη που έδειξαν χαρακτήρα και δύναμη. 

Άξιοι...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.