Επικαιροτητα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Τρίπολη

Δράσεις από σήμερα έως την Κυριακή.

Η "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας" (ΕΕΚ) έχει καθιερωθεί, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. 

Στόχος του είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. 

Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα: πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων και κοινωνικών ομάδων. 

Κάθε Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα σχετικό με την βιώσιμη κινητικότητα το θέμα αυτής της φοράς είναι «Ας Περπατήσουμε όλοι Μαζί». 

Ο Δήμος Τρίπολης προσκαλεί όλους τους πολίτες για την ενεργή συμμετοχή τους στο ακόλουθο πρόγραμμα 

16 Σεπτεμβρίου 2019 
Περπάτημα «με τα μουσικής» από το κέντρο της πόλης μέχρι να κουραστούμε... (έως το άλσος του Αγ Γεωργίου) με τις συνοδεία μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, έναρξη 6μμ από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο. 

17 Σεπτεμβρίου 2019 
Ποδηλατάδα (επίσημη διαδρομή από Καλαβρύτων ως το Δημοτικό Στάδιο και επιστροφή), έναρξη 5μμ από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο 

18 Σεπτεμβρίου 2019 
Τα νήπια και τα παιδιά κατασκευάζουν το Χάρτη του Περιπατητή έναρξη 10πμ στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο 

19 Σεπτεμβρίου 2019 
Οι μαθητές και οι καθηγητές φτιάχνουν τον οδηγό ασφαλής μετακίνησης στην πόλη των πεζών και των ποδηλατών

20 Σεπτεμβρίου 2019
Ραδιοφωνικός Μαραθώνιος από το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, για το ασφαλές περπάτημα και την ασφάλεια στην κίνηση με το ποδήλατο στην πόλη 

21 Σεπτεμβρίου 2019 
Ανοικτό εργαστήρι φωτογραφίας ή κινηματογράφησης «περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης. Εναρξη 5μμ από την πλατεία Αγ. Βασιλείου με κατεύθυνση την οδό Καλαβρύτων 

22 Σεπτεμβρίου 2019 
Μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στο δρόμο παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείο και στο ύψος του κήπου του Μουσείου θα υλοποιηθεί «κινηματογραφική βραδιά» με την προβολή ντοκιμαντέρ από την ταινιοθήκη της Ένωσης Αρχαιολόγων με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας 

Στις δράσεις θα συμμετέχουν: η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Φιλαρμονική, το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, ο κ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος τον οποίο και θερμώς ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή του, τα σχολεία τις πόλης: 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης , 1ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, 3ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, 8ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, 11ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης, 2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης και πολίτες της Τρίπολης. Όσοι επιθυμούν την συμμετοχή τους μπορούν να έρθουν στον τόπο και στην ώρα της συνάντησης της δράσης που θα επιλέξουν. 

Πληροφορίες : Δ/νση ΚΠΠΠ την κα Μαρία Καραλέκα τηλ 2713600429.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.