Επικαιροτητα

Μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄Δημοτικού

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας Σ.Ζαχαράκη η εγκύκλιος με στόχο την καθολική εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄ και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας Σ.Ζαχαράκη η εγκύκλιος με στόχο την καθολική εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄ και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020, προκειμένου τα μαθήματα να αρχίσουν έγκαιρα από το πρώτο (1ο Τρίμηνο) αυτής της χρονιάς.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.