Επικαιροτητα

Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ - Πνοή στην αγορά ακινήτων

Την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια, που είχε εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή εντός Οκτωβρίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές θα δώσει νέα ώθηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ακίνητα που παραμένουν απούλητα στα χέρια των κατασκευαστών θα πωληθούν ευκολότερα ενώ το μέτρο εκτιμάται ότι θα προσελκύσει κεφάλαια από το εξωτερικό καθώς θα επιτρέψει στους ξένους αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα να αποκτήσουν και καινούργια ακίνητα.

Η διαφορά πάνω από 20% στον φόρο που επιβαρύνει τα νέα ακίνητα και τα παλαιότερα ακίνητα αποτρέπει τους επενδυτές στην αγορά νέων κατοικιών. Έλληνες και ξένοι αγοραστές θεωρούν απαγορευτικό το 24% του ΦΠΑ και προτιμούν να αγοράσουν παλαιό ακίνητο για να επιβαρυνθούν με φόρο μεταβίβασης 3%.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.