Επικαιροτητα

Εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα. Να συμπορευτείς με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, στο δρόμο της πάλης για την εκπαίδευση που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας! Να συμπορευτείς με τη δύναμη που στήριξε τον αγώνα των αναπληρωτών για μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Που βρέθηκε δίπλα στους συναδέλφους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, που δεν «κάνει πλάτες» στη διοίκηση και στην εκάστοτε κυβέρνηση για να εφαρμόζει την πολιτική της.

Η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προϋποθέτει μια ζωή με τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους, τα νέα παιδιά και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα και «ξεζούμισμα» του λαϊκού εισοδήματος, μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι μέχρι το 2060.

Μην κοροϊδευόμαστε. Πραγματική διέξοδος από τα μνημόνια, είναι η αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Η κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας.

Στην εκπαίδευση αυτό σημαίνει σύγχρονες υποδομές στα σχολεία. Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Επαναφορά του εκπαιδευτικού ωραρίου προ του 2013. Αντί για αυτά παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές (ΕΠΑΛ Τρίπολης-Ειδικά σχολεία). Λείπουν ακόμη και σήμερα εκπαιδευτικοί από τα σχολεία (π.χ. Κυνουρίας, Γορτυνία, Μουσικό). Συνάδελφοι συμπληρώνουν μέχρι και σε 4-5 σχολεία το ωράριο τους.

Καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησε με το «χτύπημα» σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πιο αντιδραστικό τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου με απροκάλυπτη εμπλοκή της στη λειτουργία των σωματείων (καταστατικά, συνελεύσεις, λήψη αποφάσεων) και γενικεύει τις εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα του ΣΕΒ.

Βαθαίνει η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Με τη νέα συμφωνία παραμονής και επέκτασης των ΝΑΤΟικών βάσεων η χώρας μας μετατρέπεται σε ορμητήριο δολοφόνων και σε πρώτο στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (βλ. Ρωσία).

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.

Όλο τον προηγούμενο χρόνο, δώσαμε τη μάχη για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε ρυθμίσεις που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Το γνωρίζετε ότι τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ήταν πάντα δίπλα σας από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εκπαίδευση, στη ζωή. Το γνωρίζετε ότι δεν υπολόγισαν κόστος, κόπο και κούραση. Δώσανε τη μάχη της επιτυχίας των κινητοποιήσεων, των απεργιών. Από τα κτιριακά και τις υποδομές, τη λειτουργία των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ και τους προσανατολισμούς στα Γενικά Λύκεια έως το Νέο Λύκειο, τη μονιμοποίηση και των 30000 αναπληρωτών, την αναπλήρωση των απωλειών. Αντιτάχθηκαν σε εκφυλιστικά φαινόμενα που πλήγωσαν την αξιοπιστία του συνδικαλισμού και της ίδιας της ΕΛΜΕ, όπου πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όπως για παράδειγμα η απεργοσπασία και από μέλη του ΔΣ και του προεδρείου της ΕΛΜΕ κ.α.

Για την αδράνεια του σωματείου την κύρια ευθύνη την έχει η παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία με την βοήθεια της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ κατέλαβε όλες τις θέσεις του προεδρείου αντί να γίνει η συγκρότηση του προεδρείου αντιπροσωπευτικά, αναλογικά σύμφωνα με την εντολή της βάσης. Όλες μαζί οι άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ – ΠΕΚ –ΕΑΚΚ – ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ) έχουν μεγάλες ευθύνες διότι το σωματείο, δεν κινητοποιεί, δεν οργανώνει, δεν παίρνει πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων. Η στάση  τους αυτή απορρέει από την πολιτική συμφωνία που έχουν σε μια στρατηγική που  όχι μόνο δε λύνει, αλλά είναι και η βασική αιτία που γεννά, όλα τα προβλήματα των εργαζομένων , συνολικά του λαού μας. 

ΔΑΚΕ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ευθύνονται και για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΥΣΔΕ, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ερμηνεύει την κείμενη νομοθεσία με δυο μέτρα και δυο σταθμά (π.χ. Υπεραριθμίες, λειτουργικά κενά), προκαλώντας τη δικαιολογημένη καχυποψία και αγανάκτηση πολλών συναδέλφων. Είναι γνωστό ότι οι αιρετοί σε αυτό δρουν περισσότερο ως εκπρόσωποι της διοίκησης και όχι όλων των συναδέλφων. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση συναδέλφου που ενώ συμπλήρωνε το ωράριο της με μαθήματα α΄ ανάθεσης στην οργανική της με απόφαση του ΠΥΣΔΕ την μετακίνησαν σε σχολείο 25 χλμ πιο μακριά για να πάρει 7 ώρες με μαθήματα ά ανάθεσης!!! Η στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ ήταν πως έχει δίκιο η διοίκηση και όχι η συνάδελφος…

Εμπιστευτείτε – συμπορευτείτε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ελάτε να βάλουμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, να κάνουμε βήματα μπρος στην ανασυγκρότηση και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Να διεκδικήσουμε στην πράξη και όχι με λόγια:

  • Χρηματοδότηση των σχολείων, σύγχρονες υποδομές με κρατική ευθύνη. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση (Να γίνει νέο και σύγχρονο ειδικό σχολείο μέσα στην Τρίπολη, ουσιαστικά μέτρα για το κτηριακό στο συγκρότημα του 1ου – 3ου ΕΠΑΛ Τρίπολης).
  • Ουσιαστική στήριξη της δουλείας του εκπαιδευτικού στην τάξη.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των τελευταίων ετών. Επαναφορά 13 ου και 14 ου μισθού. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
  • Συνεχή ενημέρωση για τα λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΔΕ (πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις). 
  • Ενιαίο 12χρονο Βασικό Σχολείο. Αναβαθμισμένη ΤΕΕ. 2χρονη προσχολική αγωγή.
  • Μονιμοποίηση και των 30.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Ίδια δικαιώματα στους αναπληρωτές με αυτά των μονίμων.


    Για να γίνει το σωματείο στήριγμα στις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τα δίκαια όλων των συναδέλφων.Έχουμε τη δύναμη μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση!

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.