Επικαιροτητα

Κοστούμι με τα "Ελγίνεια Μάρμαρα" φόρεσε ο Νίκος Φλώρος! (video)

Tίμησαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, τον διεθνή εικαστικό Αρκά Νίκο Φλώρο, για την προσφορά του στην Τέχνη στην Αθήνα.

Στην αίθουσα του Μουσείου της Αθηναΐδας καθώς και στην Αίθουσα ΑRT HALL, 35 σχεδιαστές κοσμημάτων αξεσουάρ και ρούχων, παρουσίασαν στον κόσμο που αγαπά τη μόδα, σε installations, τις δημιουργίες τους.

Παράλληλα η εταιρία Stalexpo που υπογράφει την επιτυχία της διοργάνωσης, τίμησε τον διεθνή εικαστικό Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στην Τέχνη, και προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Νίκος Φλώρος: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω το 7 NGFL για την τιμητική βράβευση μου και όλη την ομάδα της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον Χρήστο Πετρίδη τον σχεδιαστή μόδας Ερωτόκριτο Κιμιώνη και τον ζωγράφο Ηλία Ματθαιόπουλο".

Να επισημάνουμε πως το κοστούμι που φορούσε ο Νίκος Φλώρος σχεδιάστηκε από τον Ερωτόκριτο Κιμιώτη και είχε φωτογραφίες από τα γλυπτά των μαρμάρων του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα, (συλλογή γλυπτών που προέρχονται από την Ακρόπολη των Αθηνών) τα οποία μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 και παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα.

O Ερωτόκριτος Κιμιώνης, έγραψε πως "Ο κυριος Φλωρος φοραει κοστούμι με τα γλυπτά, δηλωνοντας "Ναι στην ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ"!

Ξεκινάμε μία εκστρατεία αρχής γενομένης απο τη Γερμανία όπου ο σημαντικός γλύπτης μας έχει έκθεση, με τα πολύτιμα έργα του στις 25 Νοεμβρίου".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.