Επικαιροτητα

Επίδομα θέρμανσης 2019: Αυξάνεται το ποσό για τους δικαιούχους

Τι θα γίνει με την προκαταβολή

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα, από τη νέα περίοδο διάθεσης του καυσίμου, η οποία ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου.Στόχοι των αλλαγών που προωθούνται είναι:

1 Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος θέρμανσης κυρίως τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία τα οποία διαμένουν μόνιμα σε περιοχές όπου -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο- η προμήθεια και η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούν πολύ πιο νωρίς απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20% ή 25%, από 0,16 σε 0,192 ή 0,20 ευρώ ανά αγοραζόμενο λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, και η θέσπιση πρόσθετων κριτηρίων ώστε το επίδομα να δίδεται πιο στοχευμένα σε νοικοκυριά με πραγματική οικονομική αδυναμία κάλυψης της δαπάνης και με αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.