Επικαιροτητα

Αυτή είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα νοσοκομεία

Η φλεβική θρόμβωση είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα νοσοκομεία η οποία μπορεί να προληφθεί...

Το 60% των φλεβικών θρομβώσεων συμβαίνουν στη διάρκεια νοσοκομειακής νοσηλείας ή σύντομα μετά από αυτή.

Θρόμβωση είναι η κατάσταση που προκαλεί τις τρεις συχνότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου παγκοσμίως, δηλαδή το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την φλεβική θροεμβοεμβολική νόσο. Ένας φλεβικός θρόμβος που σχηματίζεται στο κάτω άκρο ονομάζεται εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση ενώ εάν ο θρόμβος αποσπαστεί και μεταφερθεί μέχρι τους πνεύμονες ονομάζεται πνευμονική εμβολή. Και οι δύο αυτές παθολογικές καταστάσεις λέγονται "πνευμονική εμβολή".

Τα προειδοποιητικά σημάδια της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης μπορεί να είναι πόνος ,ευαισθησία, πρήξιμο, καύσος και κοκκίνισμα. Τα προειδοποιητικά σημάδια της πνευμονικής εμβολής είναι η δύσπνοια, οι συνεχείς αναπνοές, ο πόνος στο στήθος που χειροτερεύει με βαθιές ανάσες, η ταχυκαρδία, η ζάλη και η λιποθυμία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.