Επικαιροτητα

ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Α.Κ. για τις εκλογές

Με σύνθημα: "ας τους χαλάσουμε τα σχέδια".

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συνδικαλιστική χρονιά που κλείνει σε λίγες μέρες με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας ήταν η πρώτη που ένας υποψήφιος της Ε.Α.Κ.Κ. είχε τη θέση του μέλους του Δ.Σ. και υπήρξε ιδιαίτερα διδακτική και διαφωτιστική για όλους μας. Η χρονιά ξεκίνησε με την ανάδειξη του προεδρείου με τη ΔΑΚΕ  να καταλαμβάνει όλες τις θέσεις κατά την πάγια εκβιαστική και αντιδημοκρατική τακτική της. Ως γνωστόν ήταν η Π.Ε.Κ (πρώην ΠΑΣΚ) που χάρισε με τη στάση της απλόχερα το προεδρείο στη ΔΑΚΕ. 

Οι άλλοτε θανάσιμοι αντίπαλοι συνασπίστηκαν για να αποτρέψουν την ανάδειξη της «επικίνδυνης» Ε.Α.Α.Κ. σε μια θέση του Προεδρείου (έτσι ίσως εξηγούνται οι πανηγυρισμοί και τα κεράσματα την επομένη των εκλογών της κάποτε κραταιάς ΠΕΚ –ΠΑΣΚ για την τεράστια επιτυχία της…. μίας έδρας). Ο στόχος λοιπόν είχε επιτευχθεί και  όλη την υπόλοιπη χρονιά ΔΑΚΕ και ΠΕΚ συμπορεύτηκαν σχεδόν σε όλα τα θέματα τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια ουσιαστικής ενεργοποίησης του σωματείου.

Οι ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ από την πλευρά τους έλαμψαν δια της αναιμικής παρουσίας τους στο  Δ.Σ., ενώ το ΠΑΜΕ ήρθε υποκριτικά  λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε κείμενό του να κατηγορήσει την ΕΑΚΚ για συμπόρευση με τις άλλες παρατάξεις. Φαίνεται πως, πάνω στην αγωνία της κομματικής πειθαρχίας και της «καθαρότητας», οι εκπρόσωποί του ξεχνούν ότι η ΕΑΚΚ στήριξε τις περισσότερες από τις προτάσεις τους στο Δ.Σ. τη χρονιά που πέρασε.    

Η Ε.Α.Κ.Κ. με τις δυνάμεις της, μία έδρα στο Δ.Σ., προσπάθησε με συνέπεια να κάνει το σωματείο να λειτουργήσει καταθέτοντας προτάσεις για όλα σχεδόν τα θέματα που τέθηκαν και υιοθετώντας χωρίς δογματισμούς προτάσεις άλλων δυνάμεων. Θέσαμε ζητήματα που είχαν χρόνια να συζητηθούν, όπως η λειτουργία του ΠΥΣΔΕ  και η ανάγκη πλήρους διαφάνειας στις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις των συναδέλφων, αλλά και το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του αιρετού και του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας αναπληρωτών για μονιμοποίηση και δεχθήκαμε, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούσαν συναδέλφους και έφταναν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. 

Συναδέλφισσες -  συνάδελφοι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η σκληρή δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους πρόθυμους συμμάχους της καναλάρχες και μεγαλοεκδότες επιχειρεί ήδη να σαρώσει ό, τι έχει μείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων. Πολεμάει λυσσαλέα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα έχοντας ως στόχο να παραμερίσει κάθε εμπόδιο στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Πουλάει φούμαρα περί «αριστείας», ενώ οι υπουργοί της προσλαμβάνουν συμβούλους που κάθε άλλο παρά άριστοι μπορούν να χαρακτηριστούν. Παράλληλα οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο και οι χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές είναι χιλιάδες. Έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτώβρη και τα κενά στην Αρκαδία είναι ακόμα πολλά με καθηγητές να λείπουν από την Κυνουρία και τη Γορτυνία ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ταυτόχρονα στα ΕΠΑ.Λ., όπως στη Μεγαλόπολη,   οι τομείς και οι ειδικότητες υπολειτουργούν. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο ετοιμάζει νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ, που θέλουν ένα σχολείο – επιχείρηση με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους καθηγητές.  

Αυτή λοιπόν είναι η πολυδιαφημιζόμενη δεξιά «κανονικότητα». Αυτήν πρέπει με κάθε τρόπο να αντιπαλέψουμε συσπειρωμένοι γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας και με την ενεργή συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις. Αν και έχουμε επίγνωση της απογοήτευσης που κυριαρχεί στον εκπαιδευτικό κόσμο δεν σταματάμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές και τους συναδέλφους μας.  Διεκδικούμε την ύπαρξη μιας Ε.Λ.Μ.Ε. μαχητικής, παρεμβατικής στην κοινωνία, που θα βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους εκπροσώπους του κομματικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ούτε από τους απολογητές της εκάστοτε διοίκησης. 

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας την Τετάρτη 16 Οκτώβρη 2019.  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΝΥ) του Κυριάκου 

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικήτα

ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ευάγγελου

ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου

ΜΙΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου


ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΑΣΗΜΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ του Θεόδωρου

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Νικολάου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.