Επικαιροτητα

ΣΟΚ και ΤΡΟΜΟΣ στην καρδιά της Ευρώπης

Σοκ και δέος στην καρδιά της Ευρώπης. Βόμβες εξερράγησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στους σταθμούς του μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν, μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 28 και οι τραυματίες δεκάδες. Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η πτήση από την Αθήνα. 

 

Το μπαράζ εκρήξεων αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Οι Αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται πλέον σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού". Οι εικόνες που έρχονται από το Βέλγιο, εκεί που βρίσκεται η καρδιά της Ευρώπης, είναι συγκλονιστικές. Εκφράζονται φόβοι ότι η λίστα των νεκρών από τις αιματηρές εκρήξεις θα μεγαλώσει κι άλλο!


Στις Βρυξέλλες, σταμάτησε η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα, μετέδωσε το Belga, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου.


Δύο εκρήξεις είχαν ακουστεί νωρίτερα στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας. Το Sky News στο Λονδίνο μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων επικαλούμενο πληροφορίες που είχε από πηγή κοντά στο γραφείο των American Airlines.

 

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160322/engine/newego_LARGE_t_1101_54651076_type13145.jpg


Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο "πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις".


"Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν
από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι".

 

"Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο", σημείωσε. Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με την αιτία των εκρήξεων.

 


Εκρήξεις στους σταθμούς του μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν


Έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες
κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Ακολούθησε έκρηξη στον σταθμό μετρό Σούμαν.


Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες,
ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.


Επίσης η εταιρεία διαχείρισης
του μετρό STIB ανακοίνωσε στο Twitter και αυτή ότι κλείνει το μετρό στην πρωτεύουσα.

 

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η πτήση από την Αθήνα.


Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ αναμένεται να προσγειωθεί, στις 10:30 τοπική ώρα, η πτήση της Α3620 της Aegean που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 8:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες, συμφωνα με ανάρτηση της Aegean Airlines στο twitter.

 

ΠΗΓΗ:real.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.