Επικαιροτητα

Οι κρατήσεις μειώνονται, μισθοί και συντάξεις αυξάνονται

Η νέα κλίμακα φορολογίας στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, ο οποίος παρακρατείται στις μηνιαίες αποδοχές, φέρνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2020.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η εφαρμογή της νέας κλίμακας φορολογίας στον υπολογισμό του φόρου, ο οποίος παρακρατείται στις μηνιαίες αποδοχές. Έτσι από τον Ιανουάριο του 2020, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των προσεχών εβδομάδων στη Βουλή, θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως η μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή στο 9% (από 22%) και αλλαγές στην ετήσια έκπτωση φόρου η οποία θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.